{ "title": "Yağın Görevi", "image": "https://www.gorev.gen.tr/images/Yagin-Gorevi-54112.jpg", "date": "20.01.2024 23:23:11", "author": "Tuğçenur Bayram", "article": [ { "article": "Yağın görevi,  hem insan hem de diğer canlılar için çok geniş bir yelpazede incelenmektedir. İlk okul eğitim sürecinden başlayıp her an her yerde karşılaştığımız yağlar, insan metabolizmasının olmazsa olmazları arasında bulunmaktadır. Hücrelerden organlara, organlardan deri altına ve oradan vücudun her yerine kadar işlev görmektedir. Ayrıca hücrede yapı elemanı dediğimiz maddeler arasındandır.

Yağın görevleri nelerdir?
Yağın görevi bu kadar fazlayken, vücutta aşırı bulunması ya da az bulunması halinde birçok zararlı etkiye sebebiyet vermektedir. Örneğin vücutta fazlaca bulunan yağ bir süre sonra deri altında depolanmaya başlayacaktır. Bu da canlıda şişmanlık, obezite, organ yağlanmaları dolayısıyla işlev bozuklukları gibi pek çok hastalığa sebep olmaktadır. Bir süre sonra depolanan fazla yağlar sebebiyle uyaranlara karşı tepkiler azalacak yani sinir iletimi azalacaktır. Bu da zamanla uzuv kayıplarına dahi sebep olabilmektedir.

Vücut enerji ihtiyacını karşılamak için öncelikle karbonhidratları tercih etmektedir. Karbonhidratların yeterli gelmediği durumlarda ise daha önceden depolamış olduğu yağları kullanmaya başlar. Zayıflamak için yapılan diyetlerde de karbonhidratlara yer verilmemesinin temel nedeni budur. Vücudun enerji ihtiyacı deri altına yerleşmiş olan yağların yakılarak kullanılması amaçlanır. Bu sayede incelme sağlanır.
" } ] }