{ "title": "Pilin Görevi", "image": "https://www.gorev.gen.tr/images/Pilin-Gorevi-39813.png", "date": "20.01.2024 01:39:08", "author": "ufuk engin kulak", "article": [ { "article": "
Pilin Görevleri, Genel olarak bir pilin görevi, seri devrede bir enerji kaynağı oluşturmaktır. Pil, elektrik için statik bir potansiyel sağlamak için elektrik ile şarj edilebilen kapalı ve korunan metaryellerden oluşan elektrokimyasal bir hücredir. Bir pil genellikle bir anot, bir katot ve bir elektrolitten oluşur. Modern dünyada pil kullanımı çok geniş bir alana yayılmış durumdadır. Mobil cihazlardan işitme cihazlarına, otomobillere kadar birçok uygulama bu taşınabilir enerji kaynağına bağımlı durumdadır. Pilde depolanan kimyasal enerji, elektrik enerjisine dönüşür. Pildeki elektrotlar bazı iletken maddelerden yapılır.

Örneğin alkalin bir pilde anot tipik olarak çinkodan yapılır. Günümüzde en yaygın olarak kullanılan piller, lityum-iyon pillerdir. Bu piller tipik olarak, bir karbon anod, lityum kobalt dioksitten yapılmış bir katot ve bir organik çözücü içinde lityum tuzu içeren bir elektrolit içermektedir.

Pilin Başlıca Görevleri Nelerdir?
" } ] }