{ "title": "Öğretmenin Görevleri", "image": "https://www.gorev.gen.tr/images/Ogretmenin-Gorevleri-43677.jpg", "date": "21.01.2024 09:29:40", "author": "ufuk engin kulak", "article": [ { "article": "
Öğretmenin görevleri, bir sınıfın içinde durup ders vermekten fazlasını içermektedir. Aslında bir öğretmen, günün büyük bir kısmını sınıfta geçirirken; asıl öğretim unsurunun bir parçasını oluşturmaktadır. Etkili bir öğretmen, öğretimin ve okul gününün sorunsuz çalışmasını sağlarken, tüm öğrencilerin kaliteli bir eğitim almasını sağlamak için çaba sarf eder. Bir öğretmenin temel önceliği bakımında bulunan her öğrencinin öğrenmesine değer katmaktır.

Küçük grup öğretmelerinin eş zamanlı olarak yönetmek ile sorumlu olduğu ana etkinlikler;
Öğretmenin görevleri nelerdir?

Bilgi Öğretimi: Bir öğretmenin sınıftaki en yaygın rol ve görevi, öğrencilere bilgi öğretmektir. Öğretmenlere verilen müfredatlar çerçevesinde, tüm ilgili bilgiler öğrencilere aktarılmalıdır.

Sınıf Ortamı Oluşturma: Öğretmenler sınıfta önemli bir rol model oluştururlar ve öğrenciler genellikle bir öğretmenin davranışlarını taklit ederler. Bu açıdan bir öğretmenin görevi, sınıfta sıcak, mutlu bir ortam hazırlayarak öğrencilerin katılımını artırmak yönünde olmalıdır. Öğrenciler öğretmenin kızgın olduğunu fark ederler ise öğrenciler olumsuz tepkiler verebilmektedir, bu durumda öğrenmeye negatif yönde etki eder.

Rol Modellemesi: Öğretmen kendileri ile çokça zaman harcayan öğrencilerine birer örnek teşkil ederler. Öğretmenler genellikle toplumdaki insanlar tarafından çok saygı görürler ve bu nedenle öğrenciler ve ebeveynler için iyi bir rol modeldir.

Mentorluk: Bir öğretmenin diğer bir görevi ise öğrencilerine iyi bir danışmanlık ve mentorluk yapmaktır. Danışmanlık öğrencileri dinlemekle başlar. Bu durum öğrencilerin güvenini geliştirmeye yardımcı olur ve başarılı olmalarında önemli rol oynar.

Koruyucu Olma: Öğretmenlerin bir diğer rol ve görevi de koruyucu rol üstlenmeleridir. Öğretmenler öğrencilerini tutum ve davranışlarını izleyerek, bunların gelişimine yönelik çalışmalar yapar.

Sonuç olarak öğretmenin görevleri, sınıftaki öğrencilerin hayatında çok önemli rol oynamaktadır. Öğretmen eğitim sistemini yönlendiren kuvvettir. Öğretmen olmak, yalnızca ders planlarını yürütmekten çok daha fazlasıdır. Bugünün dünyasında öğretmenin rolü ve görevleri çok yönlü olan bir meslektir. Günümüz eğitim dünyasında bir eğitmenin rolü çok yönlüdür.

" } ] }