{ "title": "Hücre Çekirdeğinin Görevleri", "image": "https://www.gorev.gen.tr/images/Hucre-Cekirdeginin-Gorevleri-56983.jpg", "date": "21.01.2024 12:32:32", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Hücre çekirdeğinin görevleri; bir canlıyı oluşturan en küçük yapıya hücre denir. Bütün canlılar ise bir veya birden fazla hücreden meydana gelmektedir. Hücre çekirdeği de büyümenin ve onarımın denetim noktasıdır. Ayrıca hücrenin yaşamını devam ettirebilmesi için hücre çekirdeğine ihtiyacı vardır. Bu nedenle de hücre çekirdeğinin birçok önemli görevleri vardır. Yeryüzündeki bütün canlıları oluşturan hücrelerin sayısı, büyüklüğü ve yapısı aynı değildir. Kısacası hücre çok hücreli canlılardaki en küçük yaşam birimidir ve önemli görevleri bulunmaktadır.

Hücrenin bölümleri; hücrenin bölümlerinin bazıları ise şöyledir. Hücre zarı, çekirdek, sitoplazma, lizozom, sentrozom ve mitokondridir.

Hücre çekirdeğinin görevleri ise şu şekilde açıklanabilir. Hücreyi yönetmek, hücre bölünmesini sağlamak ve kalıtım bilgisini taşımak gibi. Ayrıca hücre çekirdeğinin görevi hücrenin yaşamsal faaliyetlerini yöneten bir mekanizmadır. Hücre çekirdekli hücre ve çekirdeksiz hücre olarak iki bölüme ayrılarak incelenmektedir. Hücre çekirdeği aynı zamanda özelliklerini sonraki hücrelere aktararak kalıtsal devamlılığı da sağlamaktadır. Çekirdeği çıkartılmış bir hücrenin yaşaması mümkün değildir. Bu nedenle hücre çekirdeği hayati önem taşımaktadır.
" } ] }