{ "title": "Enzimin Görevleri", "image": "https://www.gorev.gen.tr/images/Enzimin-Gorevleri-34951.jpg", "date": "19.01.2024 02:29:28", "author": "Serdar gumus", "article": [ { "article": "Enzimlerin görevleri; enzimler sadece canlılar tarafından proteinlerden üretilen, metabolik faaliyetler için olmazsa olamaz yapılardır. Tüm metabolik faaliyetleri kontrol ederler. Başka bir deyişle enzimler kibrit görevi görürler. Enzimler metabolik tepkimeleri başlatmazlar. Metabolik faaliyetlerin başlayabilmesi için bir aktivasyon enerjisine ihtiyaç vardır. Bu enerji oluştuktan sonra enzimler devreye girer ve görevi başlamış olur. Enzimlerin kimyasal tepkimelerdeki aktivasyon enerjisini kontrol altında tutar. Böylelikle tepkime için daha az enerji gerekli olmaktadır. Ayrıca tepkimelerin daha kısa sürede olmasını sağlamaktadır.

Emzimler hem yapım tepkimeleri hem yıkım tepkimelerde görev alırlar. Enzimler Dna'dan emir alır. Tepkimelerde harcanmazlar ve tekrar kullanılabilirler. Her tepkimenin kendine özgü bir enzimi vardır.

Enzimler iki kısımdan oluşur. Bunlar protein (Apoenzim) kısım ve koenzim kısımdır
Enzimlerin etkilediği yapıya subrast denir. Etkilenen subrat maddesinin adının arkasına \"az\" eki getirilerek enzime ad verilmektedir. Maltoz, laktoz gibi.

Enzimler iki çeşittir. Basit ve bileşik
Enzimlerin görevleri söyledir
" } ] }