{ "title": "Bağırsağın Görevi", "image": "https://www.gorev.gen.tr/images/Bagirsagin-Gorevi-37548.jpg", "date": "20.01.2024 14:48:56", "author": "Nurgül Bulut", "article": [ { "article": "Bağırsağın Görevi, Sindirim sisteminin olmazsa olmazı olan bağırsağın birçok görevi vardır. Öncelikle sizlere bağırsağın ne olduğunu anlatacağım. İnce bağırsak ve kalın bağırsaktan oluşan bir bölüme verilen addır. Bağırsağın görevi sindirimin gerçekleştiği ince bağırsakta besinleri küçük küçük parçalara ayırıp besinlerin kana karışmasına yardımcı olur. Bağırsak iki bölümden oluşmaktadır. Bunlar kalın ve ince bağırsaktır. Vücuda zarar veren besinleri atmamızı sağlar. Kalın bağırsağın bir diğer görevi ise vücuda gelen suyun ve tuzları ince bağırsakta emmektedir. Kalın bağırsak ince bağırsağın etrafında bir kemer şeklinde yapıya sahiptir. Ayrıca ince bağırsak on iki bağırsaktan meydana gelmektedir. İnce bağırsak emilimi sağlayan bir organdır.

İnce Bağırsağın Görevi: Sindirim sistemi ile midenin arasındaki bölgeye denir. Vücuttaki boşaltım sistemi arasında yer almaktadır. Örneğin yağların sindirimi ince bağırsakta yapılır. Bu işlemin yapılması için vücudunuzdaki besinlerin en küçük parçalara ayırmaktadır. Bu organların görevini tam olarak yerine getirmeleri için bolca su tüketilmesi gereklidir. Eğer ince bağırsak görevini yapmazsa çeşitli hastalıklara neden olabilir. Ayrıca kalp atışınızda da değişiklik meydana gelebilir. İnce bağırsak sindirim yapamaz ise bağırsak hastalıkları ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle bağırsağın görevini yapmadı için bolca su tüketilmesi gereklidir. Ayrıca bu bağırsak hayatınızı sürdürmenize yarar sağlamaktadır. Aynı zamanda ince bağırsak rahatsızlığı ile karşılaşan kişilerin beslendiği gıdaların tüketimine dikkat etmesi gerekir ve bir doktordan yardım alınması gerekiyor.

Kalın Bağırsağın Görevi: Kalın bağırsakta aynı ince bağırsak gibi bir iç organdır. İnce bağırsakta sindirilmeyen gıdaların sindirilmesi için bu organa yani kalın bağırsağa gönderilir. Burada da besinlerin en küçük parçalara ayrılacaktır. Su gibi sıvı akışkan maddelerin kana karışmasında büyük bir yere sahiptir. Aynı zamanda bu bağırsakta bulunan vücuda yarar sağlayan bazı bakterilerin yapısında çeşitli vitaminler bulunmaktadır. Bu vitaminler hem kalın bağırsağın görevini yapmasına hem de bedeninizde oluşan hasarların onarımında devreye girmektedir. Kalın bağırsak ince bağırsağa göre daha ağır çalışmaktadır. Kalın bağırsağın bir diğer özelliği ise boşaltımın orada yapılmasıdır. Dışkının sıvı olup olmamasını kalın bağırsak düzenler.
" } ] }