{ "title": "Apandisit Görevi", "image": "https://www.gorev.gen.tr/images/Apandisit-Gorevi-17858.jpg", "date": "21.01.2024 13:36:51", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Apandisit görevi; apandisit kalın bağırsaklardan, insan vücuduna zarar verecek olan bakteri ve virüslerin vücuttan temizlenmesini sağlayan bir organdır. Karın bölgesinde adeta bir bademcik gibi mikropları, virüsleri, karın içerisinde meydana gelen yabancı maddelerin ilk tutunduğu yerdir.

Apandisit görevi nelerdir?

Bağırsaklara göre insanlarda sindirim görevi yapan bir organ değildir. İnsanların bebeklik ve çocukluk döneminde görev yapan ve bu dönemde vücudun ihtiyacı olan bir organdır. Fakat yaş ilerledikçe apandisit organının görevi sona ermektedir. Kalın bağırsakta insan vücuduna zarar verebilecek bakteri ve virüsler bulunmaktadır. Bu virüslerin temizlenip, yok edilmesinde apandisitin önemli bir rolü bulunmaktadır.

Yaş ilerledikçe apandisit organının insan vücudunda hiçbir fonksiyonu bulunmamaktadır. Boyu yaklaşık olarak 7-12 santim arasındadır. Sindirim sisteminde yer almaktadır ve aynı zamanda vücudun bakteri ve virüslere karşı koyması, temizlemesi konusunda çok önemli bir görevi vardır. Apandisit, kalın bağırsak içerisinde oluşan mikropların yok edilmesini sağlamak, önemli görevleri arasındadır. Böylece mikropların vücuda olan zararları engellenmiş olmaktadır. Fakat bu durum yaş ilerledikçe apandisit organı da görevini yitirmeye başlayacaktır. Apandisit organı çoğunlukla insana verdiği rahatsızlıklardan tanınmaktadır. Patlayan bir apandisit, tüm organlara zarar verebilmekte ve kişiyi ölüme kadar götürebilmektedir. Bu durumlarda iltihaplanan apandisit cerrahi müdahale ile vücuttan alınarak, tedavi edilmektedir. Apandisitin hareket özelliği bulunmaktadır, ayrıca solucan şeklindedir. Bunun dışında apandisit içerisinden hiçbir besin geçmemektedir.

Apandisit hastalığı; apandisit organının etrafının iltihaplanma şeklidir. Etrafında iltihaplanma daha sonra bütün vücuda yayılabilmektedir. Kötü bir iltihaplanma sonrasında apandisit iltihapla dolabilir ve daha sonra patlayabilir. Apandisit görevlerinden olan bakteri ve virüslerin geçişiyle meydana gelen iltihapların apandisite kan akışını durdurmasından ve buradaki kan damarlarının tıkanmasından meydana gelmektedir.

Apandisit hastalığının belirtileri nelerdir?

Karın bölgesindeki kramplardan, baş dönmesinden, kusma ve karnın sağ alt bölümünde şiddetli ağrıdan apandisit olduğu anlaşılabilmektedir. Bu belirtiler zaman ilerledikçe şiddetlenmektedir. Ayrıca hafif ateşte yapmaktadır. Genellikle iştahsızlık ve kabızlık şikâyetleri de apandisit belirtileri olabilmektedir.
" } ] }